Επιτοίχιος λέβητας φυσικού αερίου ή επιδαπέδιος λέβητας φυσικού αερίου;

Πάρε Προσφορά

GazTech – Η πιο Δυνατή Ομάδα!

Τι αξίζει και τι με συμφέρει να βάλω; Επιτοίχιο ή επιδαπέδιο λέβητα φυσικού αερίου;

 • Επιτοίχιος λέβητας φυσικού αερίου

Ο επιτοίχιος λέβητας φυσικού αερίου εγκαθίσταται σε κάποιον τοίχο εξωτερικά στο μπαλκόνι ή και σε σημεία μέσα στο διαμέρισμα και δεν αγγίζει στο πάτωμα. Είναι μικρός σε διαστάσεις και ενδείκνυται για αυτονομίες διαμερισμάτων σε νέες πολυκατοικίες, για αυτονομίες διαμερισμάτων παλαιών πολυκατοικιών, (δηλαδή αποκοπή κεντρικής θέρμανσης) αλλά και για μονοκατοικίες ή και για επαγγελματικούς χώρους.

  

 • Επιδαπέδιος λέβητας φυσικού αερίου

Ο επιδαπέδιος λέβητας φυσικού αερίου τοποθετείται στο πάτωμα είναι το αντίθετο από τον επιτοίχιο λέβητα. Ενδείκνυται για κεντρικές θερμάνσεις σε πολυκατοικίες, για διαμερίσματα, για μεγάλες μονοκατοικίες και για επαγγελματικούς χώρους.

 

Τι λέβητα συμπύκνωσης φυσικού αερίου να επιλέξω;

Το πρώτο πράγμα που θα μας απασχολήσει σε μια εγκατάσταση φυσικού αερίου είναι ο λέβητας αφού αποτελεί το Άλφα και το Ωμέγα του συστήματος θέρμανσης φυσικού αερίου. Πλέον στην αγορά οι λέβητες συμπύκνωσης φυσικού αερίου ολοένα και αυξάνονται από το ευρύ κοινό. Η αποδοχή αυτή είναι αποτέλεσμα πλεονεκτημάτων έναντι των απλών συμβατικών λεβήτων αφού εξασφαλίζουν:

 • Μεγάλη Οικονομία Ενέργειας
 • Μικρό Κόστος Εγκατάστασης Φυσικού Αερίου
 • Χαμηλό Κόστος Συντήρησης Συστήματος
 • Ακρίβεια στη μέτρηση και τη χρέωση
 • Μικρή Διαστασιολόγηση
 • Κατάργηση λεβητοστασίου- δεξαμενής

Επιπλέον ένα μεγάλο πλεονέκτημα των λεβήτων συμπύκνωσης φυσικού αερίου είναι πως έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν και με υγραέριο. Έτσι σε κτήρια που δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με αγωγό φυσικού αερίου ή που η σύνδεση φυσικού αερίου είναι υπό προΰποθέσεις, δύναται η δυνατότητα εγκατάστασης με υγραέριο ρυθμίζοντας κατάλληλα τον λέβητα.

Τι να προσέξω πριν αγοράσω λέβητα φυσικού αερίου;

Εφόσον έχετε πραγματοποιήσει μια λεπτομερή έρευνα αγοράς, ο λέβητας που θα επιλέξετε θα πρέπει να συμβαδίζει με τις ξεχωριστές ανάγκες του εκάστοτε χώρου-κτηρίου (διαμέρισμα, πολυκατοικίας, μονοκατοικία, επαγγελματικός χώρος). Οι ανάγκες του κάθε χώρου-κτηρίου εξαρτώνται από πολλές παραμέτρους όπως:

 • Θερμική ισχύς- Αιτούμενα kw

Τα kw μιας εγκατάστασης διαμορφώνονται βάση των τετραγωνικών μέτρων, τις θερμικές απώλειες, τον τύπο κουφωμάτων, τον όροφο π.χ (ισόγειο, πρώτος όροφος με πυλωτή, δεύτερος όροφος…) και την μόνωση του εκάστοτε χώρου-κτηρίου (διαμέρισμα, πολυκατοικία, μονοκατοικία, επαγγελματικός χώρος).

 • Εγγύηση προΐόντος

Πριν την αγορά του λέβητα φυσικού αερίου θα πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς τι περιλαμβάνει η εγγύηση του προΐόντος που έχετε στα χέρια σας π.χ.( ολική ή μερική εγγύηση).

Ολική εγγύηση: Περιλαμβάνει όλα τα μέρη, ηλεκτρολογικά και μηχανικά π.χ. (εναλλάκτης, πλακέτα) εκτός τα αναλώσιμα π.χ. (βαλβίδα ασφαλείας, δοχείο διαστολής) και ανέρχεται στα έτη που δίνει ο εκάστοτε κατασκευαστής.

Μερική εγγύηση: Περιλαμβάνει μεμονωμένα μέρη του λέβητα και για μικρότερο χρονικό διάστημα από αυτό που δίνει ο εκάστοτε κατασκευαστής.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η εγγύηση δεν ισχύει εφόσον:

 • Η εγκατάσταση έχει υλοποιηθεί από μη εξειδικευμένο αδειούχο εγκαταστάτη υδραυλικό και δεν πληροί τις νομοθετικές διατάξεις ασφαλείας.
 • Έχει πραγματοποιηθεί έναυση και ρύθμιση της εγκατάστασης από μη εξειδικευμένο αδειούχο τεχνικό καυσίμων αερίων.

***ΔΕΙΤΕ ΠΑΝΤΑ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

 

Διαθεσιμότητα ανταλλακτικών

Ο καταναλωτής θα πρέπει να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία προς την επιλογή του λέβητα φυσικού αερίου που θα του προτείνει ο εκάστοτε προμηθευτής- εγκαταστάτης. Κάντε την έρευνα αγορά σας και επιλέξτε τον πιο αξιόπιστο εγκαταστάτη που σας έδωσε προσφορά και αγοράστε ολόκληρη την εγκατάσταση από αυτόν. Όπως προαναφέραμε ο λέβητας είναι το Άλφα και το Ωμέγα της εγκατάστασης, δηλαδή, η καρδιά του συστήματος της θέρμανσης φυσικού αερίου και ο εγκαταστάτη σας θα πρέπει να γνωρίζει καλά τον λέβητα που θα επιλέξετε καθώς και την διαθεσιμότητα ανταλλακτικών του.

Παραγωγή ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ)Hot Water

Κατά την αγορά του λέβητα φυσικού αερίου θα πρέπει να ενημερωθείτε ακόμη για την επάρκεια παραγωγής ζεστού νερού χρήσης (λίτρα ανά λεπτό). Ο λέβητας που θα επιλέξετε θα πρέπει να περιλαμβάνει εναλλάκτη θερμότητας για ζεστό νερό χρήσης. Ο εγκαταστάτης που θα αναλάβει την εγκατάσταση φυσικού αερίου διαθέτει την τεχνική κατάρτιση και θα πρέπει να σας ενημερώσει για την σωστή σύνδεση ζεστού νερού χρήσης και την ταχύτατη παραγωγή του.

Gaztech

Η εταιρεία μας απαρτίζεται από έμπειρο-πιστοποιημένο και εξειδικευμένο προσωπικό που μπορεί να σας βοηθήσει και να σας καθοδηγήσει ώστε να διαλέξετε τον κατάλληλο λέβητα με βάση τις ανάγκες σας. Συμβουλευτείτε έναν από τους ειδικούς μας ώστε να προβείτε στην καλύτερη αγορά που χρειάζεστε ώστε να υλοποιήσετε μαζί μας μια πλήρη εγκατάσταση φυσικού αερίου με Χαμηλό Κόστος, Ευκολία, Άνεση και Λειτουργικότητα, ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΦΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ και με το ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!

Γιατί να μας Προτιμήσετε