Καθαρισμός συστημάτων θέρμανσης με χημικές ουσίες

Τα συστήματα θέρμανσης διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση άνετων εσωτερικών θερμοκρασιών κατά τους ψυχρούς μήνες. Με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα συστήματα μπορούν να συσσωρεύουν βρωμιά, συντρίμμια και ορυκτές αποθέσεις, οδηγώντας σε μειωμένη απόδοση και πιθανές βλάβες. Ο χημικός καθαρισμός είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη μέθοδος για την αποκατάσταση της απόδοσης των συστημάτων θέρμανσης με την απομάκρυνση αυτών των ρύπων και τη διασφάλιση της βέλτιστης λειτουργικότητας.

Κατανόηση των ρύπων του συστήματος θέρμανσης

Τα συστήματα θέρμανσης, όπως οι λέβητες και τα θερμαντικά σώματα, είναι ευαίσθητα σε διάφορους τύπους ρύπων.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται η σκουριά, η αλάτωση, η λάσπη και η οργανική ύλη.

Αυτές οι ουσίες μπορούν να συσσωρευτούν στους σωλήνες, τις βαλβίδες και τους εναλλάκτες θερμότητας του συστήματος, εμποδίζοντας τη μεταφορά θερμότητας και μειώνοντας τη συνολική απόδοση.

Ο χημικός καθαρισμός στοχεύει αυτούς τους ρύπους, αποκαθιστώντας αποτελεσματικά την απόδοση του συστήματος.

Η διαδικασία του χημικού καθαρισμού

Ο χημικός καθαρισμός περιλαμβάνει τη χρήση εξειδικευμένων καθαριστικών μέσων και διαδικασιών για την απομάκρυνση των ρύπων από τα συστήματα θέρμανσης. Η διαδικασία περιλαμβάνει συνήθως τα ακόλουθα βήματα:

Α. Επιθεώρηση του συστήματος

Πραγματοποιείται ενδελεχής επιθεώρηση του συστήματος θέρμανσης για τον εντοπισμό της έκτασης της μόλυνσης και τυχόν πιθανών προβλημάτων.

Β. Αποστράγγιση

Το σύστημα αποστραγγίζεται από οποιοδήποτε νερό ή υπάρχον υγρό, εξασφαλίζοντας ένα καθαρό σημείο εκκίνησης για τη διαδικασία καθαρισμού.

Προετοιμασία χημικού διαλύματος

Προετοιμάζεται κατάλληλο χημικό διάλυμα καθαρισμού με βάση τους συγκεκριμένους ρύπους που υπάρχουν στο σύστημα. Τα διαλύματα αυτά συχνά αποτελούνται από ενώσεις με βάση οξέα ή αλκάλια.

Α. Κυκλοφορία

Το διάλυμα καθαρισμού κυκλοφορεί σε όλο το σύστημα θέρμανσης, στοχεύοντας στις προσβεβλημένες περιοχές και διαλύοντας τους ρύπους. Η διαδικασία αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη χρήση αντλιών ή με τη σύνδεση του συστήματος με μια μονάδα καθαρισμού.

Β. Έκπλυση

Μετά από επαρκή περίοδο καθαρισμού, το σύστημα ξεπλένεται σχολαστικά με νερό για να απομακρυνθούν οι διαλυμένοι ρύποι και τυχόν εναπομείναντα χημικά υπολείμματα.

Γ. Εξουδετέρωση

Χρησιμοποιούνται παράγοντες εξουδετέρωσης για να εξασφαλιστεί ότι τυχόν εναπομείναντα χημικά εξουδετερώνονται, αποτρέποντας περαιτέρω βλάβες στο σύστημα.

Οφέλη του χημικού καθαρισμού

Ο χημικός καθαρισμός προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα για τα συστήματα θέρμανσης όπως:

Α. Βελτιωμένη απόδοση

Με την απομάκρυνση των ρύπων, ο χημικός καθαρισμός αποκαθιστά τις δυνατότητες μεταφοράς θερμότητας του συστήματος, οδηγώντας σε βελτιωμένη απόδοση και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.

Β. Επέκταση της διάρκειας ζωής

Ο τακτικός χημικός καθαρισμός συμβάλλει στην πρόληψη της συσσώρευσης αλάτων, σκουριάς και άλλων εναποθέσεων που μπορούν να προκαλέσουν διάβρωση και βλάβη στα εξαρτήματα του συστήματος. Αυτό παρατείνει τη διάρκεια ζωής του συστήματος θέρμανσης.

Γ. Βελτιωμένη απόδοση

Ένα καθαρό σύστημα θέρμανσης μπορεί να κατανέμει τη θερμότητα πιο ομοιόμορφα, με αποτέλεσμα τη βελτίωση των επιπέδων άνεσης εντός του κτιρίου.

Συμπέρασμα

Ο χημικός καθαρισμός διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της αποτελεσματικότητας και της μακροζωίας των συστημάτων θέρμανσης. Με την απομάκρυνση των ρύπων, η διαδικασία αυτή αποκαθιστά τις δυνατότητες μεταφοράς θερμότητας, βελτιώνει την απόδοση και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας.

Η αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας διασφαλίζει ότι η διαδικασία καθαρισμού εκτελείται σωστά, οδηγώντας σε μακροχρόνια οφέλη για το δίκτυο θέρμανσης. Ο τακτικός χημικός καθαρισμός θα πρέπει να αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου συντήρησης για τη βέλτιστη λειτουργία των συστημάτων θέρμανση.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για τον χημικό καθαρισμό είναι όλα FERNOX.

Γιατί να επιλέξω την Gaztech;

 • Διαφάνεια

  Παραδίδουμε τα έργα που αναλαμβάνουμε σε πλήρη και εύρυθμη λειτουργία με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και όλα τα απαραίτητα υλικά, χωρίς κρυφές χρεώσεις.

 • Συνέπεια

  Είμαστε συνεπείς στα ραντεβού μας αλλά και στους χρόνους υλοποίησης που ορίζουμε για τις εγκαταστάσεις.

 • Καθαριότητα

  Ο χώρος σας όταν φύγουμε θα είναι στην ίδια κατάσταση που τον βρήκαμε!

 • Τεχνική Υποστήριξη

  Σας παρέχουμε τεχνική υποστήριξη όσο πιο σύντομα γίνεται. Καλέστε μας στο 2105745918 και οι υπάλληλοί μας θα σας εξυπηρετήσουν άμεσα.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΣΤΟ 210 5745918 ΚΑΙ Η GAZTECH ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΩΛΗΣΗ, ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΨΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΛΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΑ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ.

ΖΗΣΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ GAZTECH

Εμπιστευτείτε τους ειδικούς μας για την παροχή μιας ενδελεχούς και αποτελεσματικής λύσης καθαρισμού που θα βελτιστοποιήσει την απόδοση του συστήματος θέρμανσής σας και θα συμβάλει σε ένα πιο υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης.

Ζήτα Προσφορά

  Ενδιαφέρομαι για: