Πριν μελετήσουν τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν στη διάθεσή τους μια γκάμα από πηγές ενέργειας για να επιλέξουν για την θέρμανση των σπιτιών τους. Κάθε είδος προσφέρει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Όταν θέλετε να είστε πιο φιλικοί προς το περιβάλλον σε συνδυασμό την χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να θεωρείτε το φυσικό αέριο ως την κατάλληλη πηγή ενέργειας.

 

Χρήσεις Φυσικού Αερίου

Το φυσικό αέριο είναι μη τοξικό, άχρωμο, άοσμο και ο υδρογονάνθρακας με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε άνθρακα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς θέρμανσης και μαγειρέματος σε οικιακούς και εμπορικούς χώρους. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία σταθμών παραγωγής ενέργειας για τη δημιουργία ηλεκτρικής ενέργειας για χρήση σε επιχειρήσεις και σπίτια.

 

Το φυσικό αέριο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε πολλές βιομηχανικές διαδικασίες για τη δημιουργία αγαθών και υλικών από ρούχα έως γυαλί. Τα πλαστικά και τα χρώματα είναι μερικά σημαντικά προϊόντα που έχουν το φυσικό αέριο ως κρίσιμο συστατικό. Οι χρήσεις του φυσικού αερίου είναι πολλές και ποικίλες.

 

Οφέλη από το φυσικό αέριο

Παρακάτω είναι μερικά από τα κορυφαία οφέλη του φυσικού αερίου.

φυσικο αεριο πλεονεκτηματα | Gaztech

  1. Προσιτότητα

Το φυσικό αέριο είναι πολύ πιο προσιτό οικονομικά από το ηλεκτρικό ρεύμα για τη θέρμανση του σπιτιού σας και του νερού σας. Για τις ίδιες εργασίες θέρμανσης, το φυσικό αέριο μπορεί να κοστίσει σχεδόν το μισό από το πετρέλαιο όταν χρησιμοποιείται ως πηγή ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές έχουν λιγότερους περιορισμούς και είναι σε θέση να έχουν τον έλεγχο του πόσο πληρώνουν για το αέριο. Οι προσιτές τιμές φυσικού αερίου σημαίνουν πολλές εξοικονομήσεις όλο το χρόνο για τους καταναλωτές.

 

  1. Οικολογικό

Το φυσικό αέριο είναι η πιο καθαρή μορφή διαθέσιμων ορυκτών καυσίμων. Σε σύγκριση με τον άνθρακα, το φυσικό αέριο απελευθερώνει σχεδόν ένα τρίτο λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα και το μισό λιγότερο από το πετρέλαιο όταν καίγεται. Σε σύγκριση με άλλα καύσιμα, αφήνει επίσης λίγο ή καθόλου θείο.

 

  1. Αξιοπιστία

Η χρήση φυσικού αερίου ως πηγής ενέργειας είναι πιο αξιόπιστη για τις ενεργειακές σας ανάγκες. Το φυσικό αέριο συνήθως συγχέεται με το υγραέριο, το οποίο είναι ένα διαφορετικό μέταλλο και απαιτεί διαφορετικές δικλείδες ασφαλείας. Η ασφάλεια του φυσικού αερίου είναι αδιαπραγμάτευτη σε επίπεδο ανάφλεξης ή υγείας των χρηστών ενός μιας εγκατάστασης.

Εξάλλου, η Εταιρεία Διανομής Αττικής έχει στελεχωμένο τμήμα που απασχολείται με τις βλάβες δικτύου και στόχο έχει την σωστή πίεση του αερίου στο λεκανοπέδιο και με τρόπο που ο καταναλωτής θα μπορεί να εκμεταλλευτεί στο 100% της απόδοσης τον λέβητά του και το δίκτυο που του προσφέρεται.

Επίσης, θα πρέπει να τονίσουμε το γεγονός ότι οι σύγχρονοι λέβητες είναι συμπύκνωσης. Η τεχνολογία αυτή εξυπηρετεί στη μείωση των απωλειών από τα τοιχώματα δημιουργώντας ένα πιο ασφαλές περιβάλλον για εσάς και την πόλη που ζείτε.

 

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση φυσικού αερίου και τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην περιοχή σας μέσω του Gaztech.gr

Επίσης, αν θέλετε να μετατρέψετε το σπίτι σας σε ένα φιλικό προς το περιβάλλον οίκημα, η στροφή στο φυσικό αέριο μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για να ξεκινήσετε μια εγκατάσταση φυσικού αερίου.