Η διαδικασία εγκατάστασης

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ

 

Βήμα 1. Gaztech Αιτήσεις και Διαδικαστικά

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μας καλέσετε στην Gaztech για μία αυτοψία στον χώρο σας. Μας καλείτε, κλείνουμε ένα ραντεβού και ένας από τους εξειδικευμένους-πιστοποιημένους τεχνικούς μας σας επισκέπτεται στον χώρο σας για μία οικονομική προσφορά. Θα λάβετε την προσφορά μας σε μία ή δύο το πολύ μέρες. Εφόσον σας έχουμε στείλει την προσφορά,  την έχετε μελετήσει και προχωρήσουμε σε μια συνεργασία, τότε θα κλείσουμε ένα δεύτερο ραντεβού για την υπογραφή του συμφωνητικού, που διασφαλίζει και τα δύο μέρη. Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε μια αίτηση σύνδεσης – φόρμα με τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και τα στοιχεία του διαμερίσματος ή μονοκατοικίας, προκειμένου να μας αναθέσετε την δρομολόγηση των διαδικαστικών. Όλες τις διαδικασίες τις αναλαμβάνει η εταιρεία μας. Στην συνέχεια, υποβάλουμε τις αιτήσεις και ξεκινάμε τη διαδικασία της σύνδεσή σας.

Βήμα 2. ΕΔΑ

Το πρώτο μέρος της διαδικασίας διαρκεί περίπου 10 εργάσιμες ημέρες στο οποίο αιτούμαστε μετρητή από την ΕΔΑ ( Εταιρία Διανομής Αερίου). Μετά το πέρας των 10 ημερών όπως προαναφέραμε έχουμε την απάντηση-αίτηση, την υπογράφουμε και την αποστέλλουμε ξανά πίσω. Από εκεί και ύστερα αναμένουμε τον μετρητή μας, ο οποίος έρχεται στον χώρο σας σε 2-4 μήνες, ανάλογα με τον φόρτο εργασίας της ΕΔΑ. Όταν ο μετρητής εγκατασταθεί στον χώρο σας, τότε ο μηχανικός της εταιρείας μας αναλαμβάνει την μελέτη εγκατάστασης φυσικού αερίου η οποία παραδίδεται στην ΕΔΑ και σε 7-10 ημέρες παίρνουμε την έγκριση της μελέτης.

Βήμα 3. Gaztech Εγκατάσταση, Ενεργοποίηση, Έναρξη

Αμέσως μετά μπορούμε να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση φυσικού αερίου. Η εγκατάσταση από την εταιρεία μας πραγματοποιείται από έμπειρο, πιστοποιημένο και εξειδικευμένο προσωπικό. Το προσωπικό μας καταφθάνει στον χώρο σας μετά από συνεννόηση της εταιρεία μας με εσάς και ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χώρου πραγματοποιείται και η ανάλογη εγκατάσταση με το ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ και χωρίς ΚΡΥΦΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση αιτούμαστε από την ΕΔΑ ραντεβού ενεργοποίησης. Τότε η ΕΔΑ μας δίνει ακριβής ημερομηνία, έρχονται στον χώρο σας και πραγματοποιούν έλεγχο στην εγκατάσταση. Εφόσον η εγκατάσταση πληροί όλες τις προδιαγραφές, τότε μας ανοίγουν την βάνα του αερίου και η κατοικία σας είναι έτοιμη να υποδεχθεί τον τεχνικό καυσίμων αερίων (καυστηρατζή) από την εταιρεία μας για να πραγματοποιήσει έναυση – ρύθμιση στον λέβητα, και να εκδώσει φύλλο ελέγχου καύσης. Από εκεί και ύστερα είστε έτοιμοι να απολαύσετε οικονομική και ποιοτική θέρμανση από την εταιρεία μας Gaztech.

Σύνδεση Διαμερίσματος ή Μονοκατοικίας

Για να συνδεθεί ένα διαμέρισμα- μονοκατοικία με το δίκτυο φυσικού αερίου θα πρέπει να κατασκευαστεί η εσωτερική εγκατάσταση του χώρου, την οποία θα εγκαταστήσει το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρεία μας καθώς και την τοποθέτηση επίτοιχου λέβητα φυσικού αερίου εκτός ή εντός του διαμερίσματος ( π.χ. μπαλκόνι – δώμα).Ο νέος λέβητας συνδέεται με τα θερμαντικά σώματα του διαμερίσματος – μονοκατοικίας. Περίπτωση Πρώτη Σε διαμερίσματα νέων πολυκατοικιών ή μονοκατοικίες, που έχουν ήδη αυτόνομη θέρμανση με τον δικό τους θερμοστάτη τότε γίνεται σύνδεση του λέβητα με τον συλλέκτη – κολλεκτέρ του διαμερίσματος.Έτσι γίνετε η διανομή του νερού θέρμανσης στα θερμαντικά σώματα του διαμερίσματος Περίπτωση Δεύτερη Για τα διαμερίσματα παλαιών πολυκατοικιών που δεν έχουν αυτόνομη θέρμανση  αποκόπτονται τα θερμαντικά σώματα του διαμερίσματος από το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης της πολυκατοικίας και συνδέονται σε νέο δίκτυο που κατασκευάζεται και το οποίο συνδέεται με τον νέο λέβητα. Το νέο κύκλωμα κατασκευάζεται με ζεύγος σωλήνων που ξεκινούν από τον ατομικό λέβητα, διατρέχουν επίτοιχα (στους εσωτερικούς ή και στους εξωτερικούς τοίχους) στο διαμέρισμα και συνδέονται με όλα τα θερμαντικά σώματα του διαμερίσματος, πάντα με πρώτο γνώμονα την σωστή λειτουργία της θέρμανσης αλλά και παράλληλα την αισθητική  του χώρου σας. ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.

Χειρισμός Λέβητα

Για τον χειρισμό του νέου λέβητα, θα πρέπει να τοποθετηθεί θερμοστάτης χώρου στο διαμέρισμα, ενσύρματος ή ασύρματος, έτσι ώστε να επιλέγετε την επιθυμητή θερμοκρασία στο χώρο σας. Ο επιτοίχιος λέβητας λειτουργεί σαν ταχυθερμαντήρας για την παραγωγή του ζεστού νερού χρήσης, δηλαδή ζεσταίνει το νερό αμέσως μόλις ανοίξετε την βρύση. Με την λειτουργία καταναλώνετε ενέργεια για να ζεσταίνετε μόνο όσο νερό χρειάζεστε.

Σύνδεση Πολυκατοικίας

Η GAZTECH συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς οίκους λεβήτων-καυστήρων έτσι ώστε να μπορεί να σας προσφέρει προΐόντα υψηλής ποιότητας με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και τις μεγαλύτερες εγγυήσεις της αγοράς. Για να ξεκινήσει μια εγκατάσταση με κεντρική θέρμανση σε πολυκατοικία απαιτείται η συναίνεση του 50% συν 1 των ψήφων συνιδιοκτησίας με βάση τα χιλιοστά ιδιοκτησίας των εξυπηρετούμενων από την κεντρική θέρμανση ιδιοκτησιών. Μόνο τότε μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία μετατροπής σε θέρμανση φυσικού αερίου. ΒΗΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ Πραγματοποιείται αντικατάσταση του καυστήρα πετρελαίου από καυστήρα Φυσικού Αερίου. Η σύνδεση γίνεται από την θέση του μετρητή εώς τον καυστήρα. Οι σωληνώσεις αερίου πραγματοποιούνται με σιδεροσωλήνα βαρέου τύπου (Π) και η διατομή των σωληνώσεων εξαρτάται από την απόσταση, τις γωνίες και την ισχύος του εκάστοτε καυστήρα. Δεν απαιτείται καμία αλλαγή στις υπάρχον σωληνώσεις τις κεντρικής εγκατάστασης ή στα υπόλοιπα μέρη (π.χ κυκλοφορήτη) εκτός και εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Έτσι μετά από την ολοκλήρωση της εγκατάστασης η δεξαμενή πετρελαίου αποτελεί παρελθόν όπως και οι δυσάρεστες οσμές του πετρελαίου ενώ έχετε εξοικονομήσει και τον χώρο τον οποίο καταλάμβανε η δεξαμενή  σας Με το φυσικό αέριο επιτυγχάνετε άφθονη, ενιαία, οικονομική, και ποιοτική θέρμανση σε όλη την πολυκατοικία, στο διαμέρισμα/μονοκατοικία σας, σε σχέση με τα άλλα συμβατικά καύσιμα της αγοράς ΣΥΣΤΟΙΧΙΑ ΛΕΒΗΤΩΝ. Η συστοιχία λεβήτων είναι η σύνδεση ενός ή περισσότερων λεβήτων σε παράλληλη λειτουργία στη  συστοιχία λεβήτων φυσικού αερίου τοποθετούμε δύο ή περισσότερους  λέβητες σε παράλληλη λειτουργία. Αντικαθιστούμε τον λέβητα πετρελαίου με λέβητα συμπύκνωσης φυσικού αερίου. Αντί να τοποθετήσουμε ένα λέβητα μεγάλης ισχύος τοποθετούμε περισσότερους λέβητες μικρότερης ισχύος οι οποίοι λειτουργούν ανάλογα με τις εκάστοτε  ανάγκες. Η συστοιχία λεβήτων φυσικού αερίου μας παρέχει μέγιστη εξοικονόμηση στην κατανάλωση καυσίμου, υψηλή ενεργειακή απόδοση και  μεγάλη οικονομία η οποία φθάνει στο 60% σε σχέση με το πετρέλαιο και 30% σε σχέση με τη χρήση λέβητα και πιεστικού καυστήρα Φυσικού Αερίου ενώ καλύπτει τις ανάγκες θέρμανσης οποιασδήποτε πολυκατοικίας

Δηλαδή: Εάν έχουμε συνολική ισχύ εγκατάστασης 400 kW και για ένα χρονικό διάστημα λειτουργεί μόνο ένα διαμέρισμα το οποίο χρειάζεται 25 kW, η συστοιχία θα λειτουργεί μόνο για 25 kW και τα άλλα 375 kW θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας.

Η συστοιχία επιπροσθέτως είναι εφοδιασμένη με ενσωματωμένη εσωτερική αντιστάθμιση η οποία σε συνεργασία με την INVERTER λειτουργία του συστήματος καύσης αυξάνει τον βαθμό απόδοσης εώς στο 108%. φυσικο αεριο ζεστο νερο