ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

Η αποσύνδεση των διαμερισμάτων  από την κεντρική θέρμανση απασχολεί ολοένα και περισσότερους ιδιοκτήτες. Ο ισχύων κανονισμός επιτρέπει την αυτονόμηση των διαμερισμάτων χωρίς την συγκατάθεση του 51% των συνιδιοκτητών.

 

ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ:

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που αποκόπηκε από την κεντρική θέρμανση έχει υποχρέωση να πληρώνει τις δαπάνες τακτικές και έκτακτες  που αφορούν το λεβητοστάσιο όχι όμως τα πάγια θέρμανσης. Η πλήρης αποδέσμευση από τις δαπάνες θέρμανσης έρχεται με το 51% των συνιδιοκτητών.

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ:

Η νομοθεσία περί αυτονόμησης  των διαμερισμάτων είναι ο 4495/2017 (ΦΕΚ Α166/3.11.2017) άρθρο 127.

Προβλέπει συνοπτικά τα εξής :

  1. Το σύστημα εγκατάστασης που θα εγκατασταθεί είναι ενεργειακά αποδοτικότερο από το υφιστάμενο σύστημα θέρμανσης.
  2. Υποχρέωση μόνωσης των κεντρικών σωληνώσεων  που διέρχονται εντός του διαμερίσματος κατά τέτοιο τρόπο που δεν θίγει την θέρμανση των υπολοίπων.
  3. Γνωστοποίηση στους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες για την αυτονόμηση του διαμερίσματος μέσω γενικής συνέλευσης.
  4. Οι σωληνώσεις του αερίου μπορούν να διέρχονται από την πρόσοψη της πολυκατοικίας ή και από άλλους κοινόχρηστους χώρους(όπως κλιμακοστάσιο ,κάτω από προβόλους, ακάλυπτους χώρους )

ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΤΟΙΧIΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ:

Ένας επιτοίχιος λέβητας φυσικού αερίου εγκαθίσταται σε εξωτερικούς αλλά και σε εσωτερικούς χώρους όπως είναι το μπαλκόνι, η κουζίνα ή το μπάνιο. Ακόμη  μπορεί να εγκατασταθεί  σε ιδιόκτητο προσβάσιμο χώρο (δώμα ή πυλωτή)  με την συγκατάθεση των υπόλοιπων συνιδιοκτητών. Ο χώρος που καταλαμβάνει είναι σχετικά μικρός και μπορεί να τοποθετηθεί παντού. Συνδέεται με τις υπάρχουσες εγκατεστημένες σωληνώσεις θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης. Κατά την τοποθέτηση θα πρέπει να προσέξουμε ο λέβητάς μάς να προστατεύεται από τα καιρικά φαινόμενα σε περίπτωση που δεν θα τοποθετήσουμε εξωτερικά του ερμάριο προστασίας ή δεν είναι αδιάβροχος. Ο εγκαταστάτης θα πρέπει να μεριμνήσει ακόμη η τοποθέτησή του λέβητα να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο κοντά σε υδροροή. Ο λέβητας φυσικού αερίου κατά την λειτουργία του παράγει και αποβάλλει αρκετά συμπυκνώματα. Τα συμπυκνώματα δεν θα πρέπει να πέφτουν στο εκάστοτε δάπεδο διότι προκαλούν διάβρωση. Προϋπόθεση είναι να μπορεί να τοποθετηθεί  η εξαγωγή των καυσαερίων (καπνοδόχος) σύμφωνα με την νομοθεσία. Πάντα θα πρέπει να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα από τον κατασκευαστή αλλά και από τον εγκαταστάτη για την προστασία αλλά και για την σωστή λειτουργία του λέβητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΔΡΟΡΟΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΤΟΝ ΛΕΒΗΤΑ:

Υπάρχει Λύση!!!

Η GazTech προτείνει αντλία συμπυκνωμάτων!

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες!