Αυτονόμηση Θέρμανσης Διαμερισμάτων – Πως γίνεται;

Πάρε Προσφορά

GazTech – Η πιο Δυνατή Ομάδα!

ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

Η αποσύνδεση των διαμερισμάτων  από την κεντρική θέρμανση απασχολεί ολοένα και περισσότερους ιδιοκτήτες. Ο ισχύων κανονισμός επιτρέπει την αυτονόμηση των διαμερισμάτων χωρίς την συγκατάθεση του 51% των συνιδιοκτητών.

Μετρητές Κατανάλωσης 

ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ:

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που αποκόπηκε από την κεντρική θέρμανση έχει υποχρέωση να πληρώνει τις δαπάνες τακτικές και έκτακτες  που αφορούν το λεβητοστάσιο όχι όμως τα πάγια θέρμανσης. Η πλήρης αποδέσμευση από τις δαπάνες θέρμανσης έρχεται με το 51% των συνιδιοκτητών.

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ:

Η νομοθεσία περί αυτονόμησης  των διαμερισμάτων είναι ο 4495/2017 (ΦΕΚ Α166/3.11.2017) άρθρο 127.

Προβλέπει συνοπτικά τα εξής :

  1. Το σύστημα εγκατάστασης που θα εγκατασταθεί είναι ενεργειακά αποδοτικότερο από το υφιστάμενο σύστημα θέρμανσης.
  2. Υποχρέωση μόνωσης των κεντρικών σωληνώσεων  που διέρχονται εντός του διαμερίσματος κατά τέτοιο τρόπο που δεν θίγει την θέρμανση των υπολοίπων.
  3. Γνωστοποίηση στους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες για την αυτονόμηση του διαμερίσματος μέσω γενικής συνέλευσης.
  4. Οι σωληνώσεις του αερίου μπορούν να διέρχονται από την πρόσοψη της πολυκατοικίας ή και από άλλους κοινόχρηστους χώρους(όπως κλιμακοστάσιο ,κάτω από προβόλους, ακάλυπτους χώρους )αυτονόμηση

ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ:

Ένας επίτοιχος λέβητας μπορεί να εγκατασταθεί  σε ιδιόκτητο προσβάσιμο χώρο όπως είναι το μπαλκόνι, κουζίνα ή μπάνιο και με την συγκατάθεση των υπόλοιπων συνιδιοκτητών μπορεί να εγκατασταθεί στο δώμα και πυλωτή. Προϋπόθεση είναι να μπορεί να τοποθετηθεί  η εξαγωγή των καυσαερίων (καπνοδόχος) σύμφωνα με την νομοθεσία.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες!

Γιατί να μας Προτιμήσετε