Εγκατάσταση Ηλιακών

Στην GazTech, δεσμευόμαστε να σας προσφέρουμε τις πιο σύγχρονες και βιώσιμες λύσεις θέρμανσης με τη χρήση ηλιακών θερμοσιφώνων. Τα ηλιακά συστήματα αποτελούν το μέλλον της ενέργειας, προσφέροντας όχι μόνο βελτιωμένη αποδοτικότητα αλλά και φιλικότητα προς το περιβάλλον.

 • Βιώσιμη Ενέργεια: Εκμεταλλευτείτε την ανανεώσιμη ενέργεια του ήλιου, μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα και συμβάλλοντας στο περιβάλλον.
 • Εξοικονόμηση Ενέργειας: Μειώστε τις ενεργειακές σας δαπάνες με ένα σύστημα που αξιοποιεί τη φυσική θερμότητα του ήλιου.

Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Ηλιακών με το ``κλειδί στο χέρι``! Χωρίς Κρυφές Χρεώσεις!

Ζήτα Προσφορά

  Ενδιαφέρομαι για:

  Eγκατάσταση Ηλιακού Θερμοσίφωνα

  Εμπιστευτείτε την ομάδα μας για την εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων που θα εξασφαλίσουν τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση από τον ήλιο, με προσαρμογή στις ανάγκες του χώρου σας.

  Συντήρηση

  Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας παρέχουν υπηρεσίες συντήρησης και επισκευών, διατηρώντας το σύστημά σας σε άριστη κατάσταση για μακροχρόνια απόδοση.

  Συχνές Ερωτήσεις για τους Ηλιακούς

  Τους θερινούς μήνες κάνουμε λιγότερη χρήση ζεστού νερού και συχνά απουσιάζουμε από το σπίτι λόγω διακοπών. Κι ενώ κατά την περίοδο αυτή δεν γίνεται κατανάλωση ζεστού νερού, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την παραγωγή του. Ο ήλιος δεν έχει 
  διακόπτη για να κλείσει όταν εμείς λείπουμε διακοπές ούτε και ο ηλιακός 
  θερμοσίφωνας. Γι’ αυτό, όσο εμείς λείπουμε από το σπίτι μας αυτός συνεχίζει να θερμαίνει το νερό στην δεξαμενή του (θερμοδοχείο/boiler). Καθώς η θερμοκρασία 
  ανεβαίνει, δίχως την κατανάλωση σύντομα φτάνει και ξεπερνά τους 100°C. Δηλαδή, το νερό εσωτερικά της δεξαμενής βράζει αυξάνοντας δραματικά την πίεση λόγω 
  διαστολής του νερού και ατμοποίησής του. 
  Συνέπειες και επιπτώσεις 
  • Επικάθιση αλάτων στο θερμοδοχείο = Μείωση της χωρητικότητας = αύξηση των επισκέψεων του servίce
  • Δημιουργία τριχοειδών ρηγματώσεων στο σμάλτο του ηλιακού =Τρύπημα του θερμοδοχείου 
  • Έντονη και συνεχόμενη λειτουργία των βαλβίδων ασφάλειας = απώλεια υγρών κλειστού κυκλώματος = καταστροφή/δυσλειτουργία τους = Σπάσιμο θερμοδοχείου. 
  • Απώλεια υγρών του κλειστού κυκλώματος = Απώλεια ζεστού νερού = έλεγχος στην σκεπή της κατοικίας 
  • Ανεξέλεγκτη Θερμοκρασία θερμοδοχείου (1000() = Μείωση χρόνου ζωής του υδραυλικού δικτύου + Κίνδυνος εγκαύματος 
  Η ενδεδειγμένη λύση: Κάλυμμα Ηλιακού Συλλέκτη 
  Προστατεύουμε τους συλλέκτες του ηλιακού μας Θερμοσίφωνα που ευθύνονται για την παραγωγή ζεστού νερού, σε περίπτωση απουσίας μας για μεγάλη χρονική διάρκεια. Χρησιμοποιούμε το ειδικό αντανακλαστικό κάλυμμα SOLAIRE ΤΙΤΑΝΕ το οποίο δεν Θα αφήνει την ηλιακή ακτινοβολία να εισέρχεται στην συλλεκτική 
  επιφάνεια. 
  Ιδανική επιλογή 
  • Για εξοχικές κατοικίες
  • Σε περίπτωση απουσίας από την οικία σας:, για μεγάλο χρονικό διάστημα
  • Για συστήματα με υπέρμετρους ή υπερμεγέθεις συλλέκτες 
  Ο ηλιακός Θερμοσίφωνας παράγει ζεστό νερό χρήσης μέσω του κλειστού 
  κυκλώματός του (συλλέκτης). Ο ήλιος ζεσταίνει αρχικά τα υγρά και το νερό του συλλέκτη που με την σειρά τους ζεσταίνουν το νερό χρήσης. Τα κυκλώματα πρέπει να γεμίζουν με τα κατάλληλα υγρά και με νερό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, συνήθως στους 15ος, τα οποία όταν αρχίσουν να θερμαίνονται διαστέλλονται. Δηλαδή, 
  αυξάνεται ο όγκος τους. Μέσα όμως σε ένα κλειστό δοχείο, η φυσική αύξηση του 
  όγκου τους δεν μπορεί να επιτευχθεί με επακόλουθο την συνεχή καταπόνηση των βαλβίδων. 
  Η ενδεδειγμένη λύση: Δοχείο Διαστολής 
  Πλεονεκτήματα:
  • Δεν χάνει τα υγρά του ο ηλιακός
  • Εύρυθμη λειτουργία και υψηλή απόδοση του ηλιακού Θερμοσίφωνα
  • Ελαχιστοποίηση κινδύνου καταστροφής συλλεκτών
  • Προστασία της βαλβίδας ασφάλειας από την υψηλή Θερμοκρασία και την πίεση που δέχεται ο ηλιακός, ταυτόχρονα. 
  Τεχνικά χαρακτηριστικά 
  • 6 bar πίεση αντοχής
  • 4 bar πίεση λειτουργίας
  • 160°C αντοχή Θερμοκρασίας
  • Ενιαία πρεσσαριστή κατασκευή χωρίς συγκόλληση 

  Το φυσικό φαινόμενο κατά το οποίο δύο διαφορετικά μέταλλα έρχονται σε επαφή με το ίδιο υγρό (ηλεκτρολύτης) με αποτέλεσμα να γίνεται μετακίνηση μάζας από το ηλεκτροθετικότερο μέταλλο (άνοδος) προς το λιγότερο ηλεκτροθετικό (κάθοδος), ονομάζεται ηλεκτρόλυση. Συνέπεια του φαινομένου αυτού είναι η ηλεκτρολυτική διάβρωση των μετάλλων. Όταν λοιπόν δύο ή περισσότερα μέταλλα αποτελούν τμήμα μίας υδραυλικής εγκατάστασης, παρατηρούμε τη σταδιακή διάβρωσή και εξασθένησή τους, με αποτέλεσμα τις διαρροές.
  Η ενδεδειγμένη λύση: Ράβδος Μαγνησίου (Ανόδιο)
  Προστατεύει το θερμοδοχείο του ηλιακού από το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης και γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητη η ύπαρξη της σε αυτό. Είναι σημαντικός ο τακτικός έλεγχος του ανοδίου και η αντικατάστασή του όταν κρίνεται απαραίτητο.

  Όταν ένα δοχείο νερού χωρητικότητας, π.χ. 100 λίτρων Θερμαίνεται ανεξέλεγκτα και για κάποιο λόγο δεν λειτουργήσουν τα συστήματα ασφαλείας του, αποκτά τη δύναμη μισού κιλού εκρηκτικών και την ικανότητα να καταστρέψει ένα σπίτι και να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς.
  Η ενδεδειγμένη λύση: Βαλβίδες Ασφαλείας Θ&Π
  Οι βαλβίδες ασφαλείας Θ&Π χρησιμοποιούνται διεθνώς για να προστατεύουν τα θερμοδοχεία.
  Γιατί πρέπει να τοποθετούνται. Ποιος ο ρόλος τους.
  Οταν τοποθετούνται σωστά, προλαμβάνουν την υψηλή θερμοκρασία νερού και τις πιθανές συνέπειές τον (ατμός στη βρύση ή σε οποιαδήποτε έξοδο νερού του συστήματος ή τυχόν έκρηξη). Επίσης, προλαμβάνουν τις υψηλές πιέσεις που καταπονούν το θερμοδοχείο, τους σωλήνες του δικτύου και τα εξαρτήματά του.
  Πώς λειτουργούν.
  Ανταποκρίνονται στην υπερθέρμανση. Έτσι, όταν η θερμοκρασία του νερού στον ηλιακό θερμοσίφωνα φτάσει τους 92 οC, η βαλβίδα ανοίγει για να αποβάλλει το υπερθερμασμένο νερό. Αυτό επιτρέπει στο κρύο νερό να περάσει στη δεξαμενή και να μειώσει τη Θερμοκρασία ώστε να επιστρέψει σε ασφαλή επίπεδα (κάτω από 92°C).

  Εκτός από τους ελέγχους που γίνονται μαζί με τις προγραμματισμένες συντηρήσεις κάθε άνοιξη και φθινόπωρο πρέπει να γίνεται καταρχήν, ένας οπτικός έλεγχος του συστήματός μας. Ο έλεγχος είναι απαραίτητος για να διαπιστωθούν τυχόν φθορές ώστε να γίνει η έγκαιρη επιδιόρθωσή τους αλλά και για να προετοιμάσουμε το σύστημά μας για την επικείμενη καλοκαιρινή και χειμερινή περίοδο.

  Φθορές στη μόνωση
  Η μόνωση προστατεύει τις σωληνώσεις από την παγωνιά και ελαχιστοποιεί τις
  απώλειες θερμότητας κατά την μεταφορά του ζεστού νερού. Γι’ αυτό είναι
  απαραίτητο να διατηρείται πάντα σε καλή κατάσταση και να καλύπτει όλες τις εκτεθειμένες σωληνώσεις και συνδέσμους.
  Διαρροές
  Οι διαρροές μπορούν εύκολα να διαπιστωθούν (αν δεν βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη κάποια διαρροή την στιγμή του ελέγχου) από τα λευκά ή καφέ σημάδια που αφήνουν στις επιφάνειες. Αν υπάρχουν θα πρέπει να προσδιοριστεί το σημείο της διαρροής και να γίνουν οι ανάλογες ενέργειες. Διαρροές που οφείλονται στις βαλβίδες ασφάλειας μπορεί να μην χρήζουν άμεσης ενέργειας, αλλά υποδηλώνουν πρόβλημα υπερθέρμανσης ή υψηλής πίεσης στην συσκευή.
  Βαλβίδες ασφάλειας
  Οι βαλβίδες ασφαλείας πρέπει να ελέγχονται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο από τον ιδιοκτήτη του ηλιακού θερμοσίφωνα (ακολουθώντας πάντα τους κανονισμούς ασφαλείας του κατασκευαστή της βαλβίδας). Αν διαπιστωθεί οποιαδήποτε βλάβη η αντικατάσταση πρέπει να γίνεται άμεσα.
  Υγρά
  Ελέγχουμε τα υγρά του κλειστού κυκλώματος και (εφόσον χρειάζεται)
  συμπληρώνουμε με το ενδεδειγμένο προϊόν, ώστε να αποτρέψουμε καταστροφή των συλλεκτών μας από Θερμοκρασίες κάτω του μηδενός αλλά και να διατηρήσουμε σταθερή την απόδοσή τους.
  Περιφερειακά εξαρτήματα
  Ελέγχουμε τις γυάλινες επιφάνειες του ηλιακού για τυχόν ρηγματώσεις. Φροντίζουμε ώστε να είναι καθαρές. Ελέγχουμε τον συλλέκτη για στίγματα από νερό στο εσωτερικό της γυάλινης επιφάνειας (πρόβλημα υδατομόνωσης) και εάν οι εξαερισμοί και οι υδρορροές του είναι βουλωμένα. Τέλος, ελέγχουμε τη βάση του ηλιακού για τυχόν φθορές στη στήριξη.

  Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα υγρά που βάζετε στον ηλιακό σας
  Τα υγρά με τα οποία γεμίζουμε το κλειστό κύκλωμα του ηλιακού μας Θερμοσίφωνα εξασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία του κάτω από τους 0°C (για να μην παγώνει το νερό) και πάνω από τους 100°C (για να μην ατμοποιείται το νερό). Για το λόγο αυτό είναι γνωστά και ως «αντιψυκτικά». Όμως χρειάζεται προσοχή και υπευθυνότητα στην επιλογή των αντιψυκτικών υγρών, τα οποία πρέπει να είναι από μη τοξική προπυλενογλυκόλη. Αντιθέτως, τα υγρά που κυκλοφορούν ευρέως ως «αντιψυκτικά» αποτελούνται από αιθυλενογλυκόλη που είναι τοξική και μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα υγείας από πιθανή κατάποσή της. Μικρή ποσότητα αιθυλενογλυκόλης αρκεί για να προκαλέσει ακόμα και τον Θάνατο. Εάν πιστεύετε ότι είναι απίθανο να συμβεί, σκεφτείτε ότι στην περίπτωση που ο ηλιακός τρυπήσει, τα υγρά Θα περάσουν στο δοχείο του νερού χρήσης. Είναι τόσο απλό.

  Το κατάλληλο προϊόν
  Το προϊόν «Θερμικός Φορέας» SOLAIRE ΤΙΤΑΝΕ είναι το ενδεδειγμένο υγρό για κάθε ηλιακό. Παρασκευάζεται από μη τοξική προπυλενογλυκόλη και είναι εμπλουτισμένο με τα απαραίτητα συστατικά που θα προστατέψουν τον ηλιακό από τις διαβρώσεις.
  Έτσι είστε σίγουροι ότι δεν θα κινδυνέψετε από τοξικά και δηλητηριώδη υγρά.

  Γιατί να επιλέξω την Gaztech;

  • Διαφάνεια

   Παραδίδουμε τα έργα που αναλαμβάνουμε σε πλήρη και εύρυθμη λειτουργία με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και όλα τα απαραίτητα υλικά, χωρίς κρυφές χρεώσεις.

  • Συνέπεια

   Είμαστε συνεπείς στα ραντεβού μας αλλά και στους χρόνους υλοποίησης που ορίζουμε για τις εγκαταστάσεις.

  • Καθαριότητα

   Ο χώρος σας όταν φύγουμε θα είναι στην ίδια κατάσταση που τον βρήκαμε!

  • Τεχνική Υποστήριξη

   Σας παρέχουμε τεχνική υποστήριξη όσο πιο σύντομα γίνεται. Καλέστε μας στο 2105745918 και οι υπάλληλοί μας θα σας εξυπηρετήσουν άμεσα.

  Τρέχουσες Προσφορές Ηλιακών

  Σχετικά Έργα

  Δημιουργούμε τις συνθήκες για την μέγιστη απόδοση με το χαμηλότερο κόστος.

  Για να μην χρειάζεται να ψάχνεις μηχανικό και εγκαταστάτη, κατάστημα ή προμηθευτή. Μια στάση εδώ είναι αρκετή.

  Ζήτα Προσφορά

   Ενδιαφέρομαι για: